Blog goedkoop vakantiehuis goedkoop weekend Goedkope vakanties Last Minute

Goedkope autovakantie Nederland

Waar boek je een goedkope autovakantie Nederland.

Wie met de auto op vakantie gaat in eigen land en op zoek is naar een goedkope vakantie, hoeft niet lang te zoeken om een aanbieding te vinden. Een goedkope vakantie Nederland boek je online of rechtstreeks bij een particulier.  Er zijn meerdere manieren om voor weinig geld te genieten van een welverdiende vakantie binnen Nederland. We zetten de mogelijkheden voor je op een rij.

Goedkoop vakantiehuisje in Nederland huren.

Als je in een grote stad als Rotterdam, Utrecht of Den Haag woont, heb je dagelijks te maken met drukte en veel verkeer. Een goedkope vakantie op het platteland land kan dan heerlijk zijn. Je kunt natuurlijk kamperen bij de boer of een vakantiehuis op de Veluwe of in de Achterhoek huren maar in Groningen en Friesland is het net zo leuk en veel goedkoper. Het boeken van een vakantiehuisje in Groningen of Friesland is wel tot 40 % goedkoper dan in Utrecht, aan de Nederlandse kust of in Gelderland of Overijssel. Als je in de randstad woont en de drukte van het dagelijks leven daar even wilt ontvluchten is een goedkope autovakantie Nederland met bestemming Friesland of Groningen zeker een goed idee.

Houd rekening met brandstofkosten.

Houd er wel rekening mee dat je al snel een 2, 5 a 3 uur onderweg bent vanuit Rotterdam, Den Haag of Utrecht en je auto ook niet “op water rijdt”.  Bij een afstand van 300 kilometer bijvoorbeeld rijd je heen en terug een 600 kilometer en dat is bij de meeste personenauto’s die op benzine rijden een volle tank van 40 liter. Bij een brandstofprijs van 1 euro 80 per liter, heb je dan al gauw een 60 euro brandstofkosten. Je vakantiehuisje in Groningen of Drenthe moet dus wel héél goedkoop zijn om deze te boeken. Een autovakantie Drenthe of Groningen is genieten van veel natuurschoon en een geweldige vrijheid. Onze tip: Je kunt besparen op brandstofkosten door niet harder dan 100 a 110 kilometer per uur op de snelweg te rijden, niet te vaak in te halen en je banden op de juiste spanning te houden. Als de auto zwaar beladen is, verhoog de bandspanning dan wat. Het scheelt je al snel 5 á 10 % op de brandstofkosten.

Goedkope autovakantie binnen Nederland boeken en kamperen.

Nederland telt duizenden campings, van kamperen bij de boer, natuurcampings tot grote gezinscampings met subtropisch zwembad en indoor speeltuin. Als je een echt goedkope autovakantie Nederland wil boeken, ga je met een tent of caravan kamperen bij de boer of boek je een minicamping. Bij dit type campings kan je al terecht voor een 15 a 20 euro per nacht. Dat tarief is dan inclusief stageld voor je tent of toercaravan, inclusief toeristenbelasting en verbruik stroom en water. Bij de meest goedkope campings in Nederland kan je voor dat geld ook nog een douchen.  Met de auto kamperen is ideaal. Je laadt je tent en toebehoren in de auto en pakt wat proviand. Je reist binnen 4 uur naar iedere bestemming binnen Nederland en je kunt dezelfde dag nog vertrekken en aankomen.

Last minute vakantie met de auto.

Ook een last minute kampeervakantie Nederland behoort altijd tot de mogelijkheden. Kortom, met de auto op vakantie gaan en binnen Nederland kamperen is zeker een goedkope optie. Een koelbox in de auto is zeker handig als je gaat kamperen. Je hebt onderweg en tijdens je vakantie dan altijd gekoelde drankjes. Als je een last minute Nederland wilt boeken en echt goedkoop op vakantie wilt. Ook  voor een goedkoop vakantiehuis voor 2 personen met omheinde tuin.