Blog eenouder vakantie

last minute vakantie eenoudergezin

Een last minute vakantie eenoudergezin boeken.

Als 1 ouder gezin heb je het niet altijd breed. Als single vader of moeder moet je alleen de kost verdienen en opgroeienden peuters,kleuters of pubers zijn duur. Zeker in deze moderne tijd waar kinderen van 11, 12 jaar al met een I pad rondlopen en kinderen die geen merkkleding dragen soms gepest worden. Als je dan als alleenstaande ouder op vakantie met je kid(s) gaat, is het fijn als je geld kunt besparen. Eén van de manieren om als eenoudergezin geld te besparen, is het boeken van een last minute eenoudergezin vakantie. Je kunt hierbij denken aan een last minute 1 ouder kampeervakantie, vliegvakantie, luxe bungalowvakantie of luxe rondreis. Tegenwoordig zijn er voor alleenstaande ouders tal van soorten 1 ouder vakanties samengesteld. Van eenvoudig en goedkoop tot super luxe. Een last minute vakantie eenoudergezin boek je online en via een gespecialieerde 1 ouder vakantie website. Boek bijvoorbeeld een all inclusive, last minute Spanje. Ideaal voor gezinnen die van strand, zee, zon en water houden.

Tot één week voor vertrek je last minute 1 ouder vakantie boeken.

Het kenmerk van een last minute vakantie is dat je deze tot 1 week voor vertrek nog online kunt boeken. Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe goedkoper je een ouder vakantie. Bij bepaalde eenvoudiger reizen kan je soms zelfs tot 2 a 3 dagen voor vertrek nog een 1 ouder vakantie boeken.  Bij een last minute vliegvakantie ligt dat meestal wat moeilijker ook al kan je daar soms nog 1 dag voor vertrek je last minute vliegticket boeken. Voor georganiseerde 1 ouder vakanties geldt meestal dat de uiterste boekingsdatum tot een 3 a 4 dagen voor vertrek ligt. Dat geldt ook voor last minute eenoudervakanties voor de wintersport of herfstvakantie.

Last minute wintersportreizen voor een ouder gezinnen.

Als je kinderen al wat ouder zijn, is het mogelijk om als eenoudergezin op wintersport te gaan en je aan te sluiten bij een georganiseerde 1 ouder wintersport vakantie. Wintersport Oostenrijk is hier meestal favoriet.   Populaire wintersport bestemmingen zijn hierbij Tirol, Salzburgerland en Voralberg.  Je kunt als eenoudergezin zelf vliegtickets en een wintersport chalet aan de piste boeken, maar ook gaan voor een geheel verzorgde wintersport vakantie voor 1 ouder gezinnen. In het laatste geval ben je in gezelschap van andere single ouders en hebben de kinderen hun speelmaatjes altijd in de buurt. Soms heb je het geluk een goedkope en last minute wintersport vakantie als alleenstaand ouder gezin te kunnen boeken.