Geen categorie

Weekend met hond

Weekend met hond, praktische tips en wetenswaardigheden.

Wie een weekend met hond in Nederland wil boeken, heeft de keuze uit talloze mogelijkheden. Maar welke provincie biedt de meest hondvriendelijke faciliteiten en waar kan je het beste een huisje met hond huren?  Op deze pagina wat wetenswaardigheden. Of je nu een weekendje met hond aan zee, in de bossen of in de stad een weekendje met hond wilt vieren, met de juiste info en de juiste accommodatie is het altijd okay.

Weekend met hond Brabant.

Velen denken dat Overijssel, Gelderland en Drenthe de meest ideale provincies zijn voor een weekend met hond maar Brabant is zeker ook niet uit te vlakken. Je hebt vele losloopgebieden voor honden in Brabant terwijl natuurgebieden zoals De Loonse en Drunense Duinen voor Nederlandse begrippen uniek zijn. In Brabant vind je vele vakantieboerderijen waar honden welkom zijn. Kortom, voor een weekend met hond in Nederland is Noord Brabant zeker een goede optie.  Ook voor een midweek of langer verblijf met hond.

Hier vind je meer informatie over een weekend met hond in Brabant.

Last minute weekend met hond boeken.

Wie een echt goedkoop uitje met zijn huisdier wil hebben, boekt zijn vakantie accommodatie last minute. In het geval van een weekend met hond in Nederland of België kan je deze nog tot 1 dag voor vertrek boeken. Stel dat je van vrijdagmiddag tot zondagavond een huisje in Drenthe wil huren, dan kan je dus nog tot en met donderdag je huisje met hond boeken. Last minute heet dat. Het boeken van een last minute huisje met hond heeft het grote voordeel dat je kan anticiperen op de verwachte weersomstandigheden.  Het is natuurlijk veel prettiger om in de bossen te wandelen als het droog is en met 22 graden dan met regen, storm en een temperatuur van 15 graden. Kortom, een last minute weekend met hond biedt de nodige voordelen.

Wat neem je allemaal mee?

Als je met je hond een uitstapje gaat maken en je gaat met de auto, is het fijn als je huisdier zijn eigen hondenmand en drinkbak heeft.  Daar is ie immers aan gewend.  Je eigen hondenvoer meenemen heeft ook zo zijn voordelen. Voor jezelf uiteraard voldoende kleding en diverse schoenen en laarzen meenemen.  Het is fijn als je na een wandeling in de regen of mist schone en droge kleding aan kunt trekken.