Blog Geen categorie

Goedkoop familieweekend

Tips voor het organiseren van een goedkoop familieweekend.
Wie een familieweekend organiseert, weet dat dit niet goedkoop is. Met zijn allen in een familieweekend accommodatie overnachten, zorgen voor een natje en droogje en de bij het weekend horende uitstapjes maken zo een weekend vaak peperduur. Een barriére voor veel families om dan maar af te zien van het familieweekend. Op deze pagina een aantal tips om een goedkoop familieweekend te kunnen plannen. Ook bij een familieweekend in Nederland of België zijn er mogelijkheden om geld te besparen.

Geld besparen op huur familieweekend accommodatie.

Een aantal tips om een goedkoop familieweekend in Nederland te organiseren en geld te besparen. Als je gaat voor een familieweekend in Nederland en op zoek gaat naar goedkope opties, kan deze helpen. Boek een groot vakantiehuis of groepsaccommodatie Nederland rechtstreeks bij een particulier en vermijd dure reisorganisaties zoals Belvila of Topi Travel. Zo kan je tot 30 % op je familieweekend accommodatie besparen. Boek een accommodatie op basis van zelfvoorziening en reis met de auto. Dan kan je zelf je maaltijden bereiden en je boodschappen met de auto halen bij bijvoorbeeld de Aldi of Jumbo. Alles bij elkaar genomen kom je zo tot een goedkoper familie uitje.

Vier je familieweekend in eigen land.

Een familieweekend in eigen land vieren, is bijna altijd de goedkoopste optie. Lage vervoerkosten, korte lijnen en andere besparingen. No beter, vier je familieweekend in de provincie waar je woont. Met name een familieweekend in Drenthe, Gelderland, Overijssel of Noord-Holand vieren is aantrekkelijk en kan goedkoper.

Kies een familieweekend uit in januari, februari of november.

Een familieweekend accommodatie in januari, november of februari huren is veel goedkoper dan bijvoorbeeld in juli of augustus. Je voordeel kan oplopen tot wel 40 %. En in deze maanden is het meestal ook mogelijk een last minute familieweekend accommodatie in Nederland te boeken.

Verzorg zelf je eten en drinken, uit eten is duur

Vermijd dure restaurants tijdens je familie uitjes. Kook tijdens je weekendje weg en bespaar veel geld. Het is belangrijk een accommodatie met keuken te huren voor een grote groep. Dan kan het familieweekend op basis van zelfvoorziening gevierd worden. Dit waren onze tips voor het organiseren van een goedkoop familieweekend.