Blog

Visum aanvragen voor Thailand

Eindelijk een visum aanvragen voor Thailand
Wanneer u naar een land gaat dat buiten de Europese Unie valt, kan het zo zijn dat u een visum nodig heeft. Als u toch binnen de Europese Unie reist, zal een identiteitskaart of paspoort eigenlijk altijd voldoende zijn om de grens over te steken. Een visum aanvragen voor Thailand is essentieel als u naar dit land wilt reizen. Alle landen over de hele wereld hebben hun eigen regelingen en wetgevingen, waardoor er nogal wat onderling verschil kan zijn bij het aanvragen van een visum. Een visum aanvragen voor Thailand is heel anders dan een visum aanvragen voor Rusland bijvoorbeeld. Voor het ene land is het belangrijk dat u maanden van tevoren een visum aanvraagt, terwijl u bij een ander land gewoon een visum kunt krijgen aan de grens zelf. In deze blog benoemen wij een aantal handige tips voor het aanvragen van een visum voor Thailand in 2019.

Wat houdt het in?

Een visum aanvragen voor Thailand houdt eigenlijk in dat u toestemming aan het land vraagt om er te reizen en te verblijven voor een bepaalde periode. Hoewel er flink wat uiteenlopende procedures zijn over de wereld, is het paspoort wél universeel. Wanneer het visum aanvragen voor Thailand goed verlopen is, krijgt u bij de grensovergang een stempel in uw paspoort. Wanneer u dan in aanraking komt met een overheidsinstantie of een onderneming, kunt u het visum kunnen laten zien. Voor sommige landen, vaak de landen met iets meer communistische trekken, heeft u een uitnodigingsbrief nodig die u ook kunt aanvragen.

Wanneer het visum aanvragen voor Thailand gelukt is, en u indien noodzakelijk eventueel een uitnodigingsbrief heeft, kunt u in het land verblijven. Zorg ervoor dat u voordat het visum verloopt, het land ook weer verlaten heeft. Zo voorkomt u nare situaties. Zeker de dag van vandaag zijn overheden ontzettend voorzichtig met het oog op terrorisme en criminaliteit. Wanneer u nog in het land verkeert nadat de periode is verlopen, kan dat ernstige gevolgen met zich mee brengen.

Het visum aanvragen voor Thailand in Den Haag

Voor de meeste regelingen met een ander land kunt u terecht in Den Haag. In Den Haag zitten namelijk de ambassades van andere landen. Vaak zitten er zelfs verschillende ambassades naast elkaar. Indien een land geen ambassade heeft, kunt u alles via briefwerk of een tussenpersoon laten verlopen. Heeft u echter bijvoorbeeld Rusland als eindbestemming, dan kunt u gerust naar Den Haag. Het is verstandig als u afweegt hoeveel tijd u wilt vrijmaken voor het visum tegenover hoeveel kosten er aan verbonden mogen zitten. Is het financieel geen probleem dan kunt u ook gebruik maken van een bureau dat daarin gespecialiseerd is. Dit bureau zal dan alle zorgen ontnemen en helpt u bij het aanvragen van een e-visum voor Thailand of een ander land.

Tips voor ieder

Probeer altijd minimaal 30 dagen van tevoren een aanvraag te versturen om bureaucratische problemen te voorkomen. Hier heeft u ook baat bij wanneer er extra eisen aan uw visumaanvraag gesteld worden. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer u naar Arabische landen reist. Het aanvragen van een visum voor Thailand verloopt meestal vrij soepel, maar indien u hier geen ervaring mee heeft, kunt u beter geen risico’s nemen.

Vraag vandaag nog online uw visum voor Thailand aan via Visa Service Desk.